Pesto de spanac

Pesto de spanac

Acest pesto de spanac este un fel de sos multifunctional, usor de facut si poate fi folosit la paste, pui, peste si legume la gratar. Il poti pune intr-un borcan si-l poti pastra in frigider timp de o saptaman sau il poti baga la congelator si-l poti pastra pentru mai mult timp.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • branza parmezan30 g
  • spanac400 g
  • usturoi uscat3 catei
  • ulei de masline60 ml
  • sare2 lingurite
  • piper1 lingurita
  • suc de lamaie1 jumatate
  • chilli1 praf
Preparare

Spala si scurge spanacul.

Pune intr-un blender spanacul, usturoiul, sucul de lamaie si fulgii de chilli si mixeaza de cateva ori pentru marunti toate ingredientele si a le omogeniza.

In timp ce merge blenderul adauga gradual uleiul de masline si opreste-te cand pesto-ul devine cremos.

Adauga sarea si piperul, mai mixeaza cu blenderul, gusta si mai adauga din aceste condimente, daca e necesar.

Toarna pesto-ul intr-un bol si adauga si parmezanul, pe care anterior l-ai dat prin razatoare.

Recomandari