Sos Bearnaise

Un sos cremos, fin si foarte aromat, in care gustul picant de boia se imbina perfect cu otetul si galbenusurile de ou.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- unt250 g
- vin alb100 ml
- sare0 dupa gust
- suc de lamaie1 jumatate
- branza de vaca250 g
- apa2 linguri
- galbenus4 bucati
- piper alb1 lingura
Preparare
Otetul, apa si piperul se pun intr-un vas la fiert pana dau in clocot, apoi se da focul mic si se lasa compozitia pana scade la trei sferturi.
Dupa ce se raceste compozitia, initial filtrata, se amesteca cu cele 4 galbenusuri de ou iar vasul se pune pe foc, la bain marie, amestecand mereu.
Dupa ce s-a ingrosat compozitia se toarna untul topit turnat in firicel subtire, apoi zeama de lamaie, sare si boia.
Tips
Se potriveste perfect cu preparate din peste.