Vinete grecesti

Vinete grecesti

Vinete grecesti - Grecii stiu sa prepare mancaruri alese, iar noua ne place sa le savuram. Ce-ar fi sa mai furam, din cand in cand, din deliciile lor culinare si sa preparam vinete grecesti.

Specificgrecesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • usturoi uscat3 capatani
  • vinete3 bucati
  • faina1 lingura
Preparare

Se aleg vinetele, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita si se tin 20 de minute sub teasc;

Se scurg, se dau prin faina si se rumenesc in ulei la foc mijlociu ca sa fie bine patrunse;

Se curata usturoiul, se prajeste usor cu putin ulei, se adauga rosiile fara coaja, zaharul si sarea;

Se lasa sa fiarba acoperit pana se inmoaie usturoiul;

Se aseaza feliile de vinete frumos pe farfurie, iar la mijloc se toarna sosul de rosii cu usturoi.

Tips

Mancarea de vinete grecesti iese gustoasa, daca este pregatita cu mult ulei.

Recomandari