Vinete grecesti

Vinete grecesti - Grecii stiu sa prepare mancaruri alese, iar noua ne place sa le savuram. Ce-ar fi sa mai furam, din cand in cand, din deliciile lor culinare si sa preparam vinete grecesti.
Ingrediente
- zahar1 lingurita
- usturoi uscat3 capatani
- vinete3 bucati
- faina1 lingura
Preparare
Se aleg vinetele, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita si se tin 20 de minute sub teasc;
Se scurg, se dau prin faina si se rumenesc in ulei la foc mijlociu ca sa fie bine patrunse;
Se curata usturoiul, se prajeste usor cu putin ulei, se adauga rosiile fara coaja, zaharul si sarea;
Se lasa sa fiarba acoperit pana se inmoaie usturoiul;
Se aseaza feliile de vinete frumos pe farfurie, iar la mijloc se toarna sosul de rosii cu usturoi.
Tips
Mancarea de vinete grecesti iese gustoasa, daca este pregatita cu mult ulei.