Creveti - reteta rapida

Creveti - reteta rapida

Iata o reteta traditionala italieneasca de creveti delicioasa si usoara. Acesti creveti se prepara rapid si simplu, urmarindu-se pastrarea calitatilor crevetilor.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Status
Calorii106 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • ceapa alba6 bucati
  • patrunjel2 linguri
  • unt150 g
  • vin alb60 ml
  • usturoi uscat4 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • creveti1 kg
  • zeama de lamaie2 linguri
Preparare

Spalati crevetii si puneti-i la scurs.

Incingeti untul intr-o tigaie mare la foc mediu si puneti usturoiul, lasandu-l la foc 1-2 minute pana se inmoaie, fara sa devina maro.

Adaugati crevetii, ceapa verde, vinul si sucul de lamaie; lasati pe foc pana cand crevetii devin roz, cam 2 minute pe fiecare parte.

Adaugati patrunjel tocat, sare si piper inainte de a servi, si garnisiti cu felii de lamaie si frunze de patrunjel.

Recomandari