Creveti - reteta rapida
Iata o reteta traditionala italieneasca de creveti delicioasa si usoara. Acesti creveti se prepara rapid si simplu, urmarindu-se pastrarea calitatilor crevetilor.
Ingrediente
- ceapa alba6 bucati
- patrunjel2 linguri
- unt150 g
- vin alb60 ml
- usturoi uscat4 linguri
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- creveti1 kg
- zeama de lamaie2 linguri
Preparare
Spalati crevetii si puneti-i la scurs.
Incingeti untul intr-o tigaie mare la foc mediu si puneti usturoiul, lasandu-l la foc 1-2 minute pana se inmoaie, fara sa devina maro.
Adaugati crevetii, ceapa verde, vinul si sucul de lamaie; lasati pe foc pana cand crevetii devin roz, cam 2 minute pe fiecare parte.
Adaugati patrunjel tocat, sare si piper inainte de a servi, si garnisiti cu felii de lamaie si frunze de patrunjel.