Sos Chutney cu menta
Daca te-ai saturat de sosurile clasice pe care le prepari mereu la gratarul de duminica atunci e timpul sa te delectezi cu altceva, un sos deosebit, puternic aromat.
Ingrediente
- ardei iute2 bucati
- usturoi uscat1 lingurita
- ulei de masline2 linguri
- menta1 frunza
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- ardei gras2 bucati
- ghimbir1 lingurita
- zahar brun1 lingurita
- coriandru4 fire
- apa1 cana
- zeama de lamaie1 jumatate
Preparare
Ardeiul gras si cel iute se spala, se curata de cotoare si seminte si se taie cubulete marunte.
Se amesteca bine intr-un blender ardeiul, menta, coriandrul, amestecul ghimbir-usturoi, sucul de la lamaie, uleiul de masline, zaharul, sare, piper si apa.
Se lasa amestecul la frigider, timp de 1 ora inainte de servire.
Tips
Merge de minune cu gratarul de vanat sau iepure..