Muraturi

Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!

Fiindca orice gospodina toamna pregateste bunatati pentru camara, incearca si tu aceasta reteta de gogosari la otet. Sunt deliciosi:dulci acrisori,putin picanti,dulc acrisori,ce sa mai o nebunie! Pofta buna!

Castravetii in otet sunt bineveniti in anotimpul rece, alaturi de o friptura sau chiar de un preparat din legume, in perioada postului. Sunt crocanti si deliciosi. Incearca aceasta reteta de la caietulcuretete.com.

E vremea pentru conservele de toamna atat de apreciate de toata familia. Pregateste de acum acesti gogosari gustosi si vei avea garnitura perfecta pentru preparatele din carne, cu ocazia sarbatorilor!

Strugurii murati in otet constituie o garnitura foarte reusita pentru gratarul de pasare sau se pot combina stralucit cu telemea de oaie.

Conopida marinata este excelenta alaturi de preparatele din carne - bucatelele de bacon si parmezanul ras ii dau o savoare deosebita.

Varza murata in stil coreean - Acesta reteta este una inedita prin folosirea condimentelor diversificate. Varza murata in stil coreean poate fi o alternativa a muraturilor traditionale romanesti, atunci cand simtiti nevoia de o schimbare in prepararea bucatelor.

Varza murata cu rosii si ardei grasi - Aceasta reteta de muraturi poate fi ingredientul perfect pentru a imbogati orice garnitura, preparate la gratar, tochituri, tocanite si alte mancaruri gatite. Varza murata cu rosii si ardei nu trebuie sa lipseasca din camara, de aceea va propunem aceasta

Gogonele cu usturoi pentru iarna - Gogonelele sau patlagelele verzi sunt, de fapt, rosii necoapte. Acestea pot fi preperate in diferite feluri, insa sunt cel mai adesea folosite la prepararea muraturilor. Iata o reteta foarte gustoasa de gogonele cu usturoi pentru iarna.

Pepeni marinati pentru iarna - Desi sezonul pepenilor nu s-a terminat inca, iubitorii acestor fructe zemoase si gustoase, nu trebuie sa uite sa-si umple camara cu pepeni murati sau marinati pentru iarna. Aceasta reteta de pepeni marinati este atat de delicoasa, incat veti astepta cu nerbadare iarna.

Dovlecei murati - Aceasta reteta de dovlecei murati pentru iarna este usor de preparat. Singurul lucru de care trebuie sa tineti cont, dupa ce preparati acesti dovlecei murati, este sa nu uitati sa rasturnati si sa turnati din nou saramura peste dovlecei pana incetineste fermentatia.

Muraturile asortate in frunze de hrean sunt recomandatae, in special, iubitorilor de mancaruri picante, pentru ca au un gust iute acrisor. Muraturile asortate in frunze de hrean pot fi asociate cu cu diverse garnituri, fripturi, preparate la gratar si mancaruri gatite in stil traditonal.

Vinete umplute in saramura - Avem o toamna destul de imbelsugata si ar fi pacat sa nu umplem camara cu fel de fel de bunatati pentru iarna. De data aceasta va propunem o reteta speciala de vinete umplute in saramura, excelenta pentru orice fel de mancare gatita, friptura, garnitura, preparate la

Ardei umpluti cu salata de varza pentru iarna - Ardeii umpluti sunt absolut deliciosi, fie proaspeti, preparati la cuptor sau in saramura pentru iarna. Ardeii umpluti cu salata de varza pentru iarna sunt foarte gustosi, stimuleaza pofta de mancare si pot completa orice garnitura sau friptura.

Sfecla rosie in otet - Sfecla are o multime de efecte terapeutice, un gust si o aroma inconfundabila. Sfecla rosie este benefica pe timp de iarna datorita continutului de vitamina C, care ne protejeaza organizmul de raceli, de aceea va recomandam sfecla rosie in otet.

Conopida cu dovlecei in otet - Aceasta reteta face parte din categoria conservelor de toamna. N-ar fi deloc rau, pe langa castravetii si rosiile din camara, sa fie si cateva borcane de conopida cu dovlecei in otet, un deliciu in miez de iarna.

Salata marinata pentru iarna este o alternativa a muraturilor, pentru ca si iarna simtim nevoia de o diversificare in alimentaie. Salata marinata pentru iarna contine multe legume pline de vitamine, este foarte gustoasa si usor de preparat.

Castraveti murati in suc de mere - Aceasta reteta de castraveti murati in suc de mere este putin mai diferita decat retetele traditionale de muraturi, insa gustul este absolut special si aromat datorita mararului si sucului de mere. Prepararea necesita mai multa migala, insa rezultatul este

Ciupercile marinate sunt la fel de gustoase ca si muraturile. Pot fi consumate cu succes pe timp de iarna cu orice fel de garnitura sau friptura. Iubitorii de ciuperci pot prepara ciuperci marinate dupa aceasta reteta simpla si rapida.

Muraturile asortate pentru iarna nu sunt doar gustoase, ci ne asigura si un supliment de vitamine pe parcursul lunilor de iarna. Veti descoperi de sarbatori cat de gustoase pot fi aceste muraturi asortate pentru iarna, langa o friptura delicioasa.

Gogonele cu morcovi - Muraturile sunt foarte gustoase si sanatoase. Le consumam la salate, combinate cu fripturi si alte mancaruri. Ca sa nu va lipseasca muraturile de pe masa in timpul iernii, va propunem aceasta reteta traditionala de gogonele cu morcovi.

Gogosarii pentru iarna se prepara foarte usor, este poate cea mai simpla reteta de muraturi. Gogosarii pentru iarna au un gust delicios, acrisor si putin dulceag. Se pastreaza excelent pana tarziu, in vara.

Prunele de toamna murate sunt altfel de muraturi, dar la fel de gustoase si apetisante ca si muraturile clasice. Aceste prune de toamna murate se servesc ca muraturi cu fripturi reci sau calde.

Muraturi pentru iarna - Toamna este cel mai bogat anotimp, gasim legume din belsug ca sa preparam bucate alese, dar si conserve pentru iarna. Si cum iarna este grea si anevoioasa, nici muraturile pentru iarna n-ar trebui sa lipseasca de pe masa.

Muraturile sunt o sursa de vitamine pe timp de iarna, atunci cand legumele in stare proaspata sunt indisponibile. Muraturile in amestec stimuleaza pofta de mancare, sunt usor de preparat si pot fi consumate cu succes cu diferite garnituri, fripturi, grill si alte mancaruri calde.

Dovlecei marinati - Dovleceii sunt deliciosi oricum, fie preparati inainte de masa, marinati sau conservati. Dovleceii marinati ii putem consuma in sezonul cald, dar mai ales in sezonul rece cand nu orice leguma ne este la indemana.

Rosii murate in sare sunt o conserva foarte la indemana, pentru ca sunt usor de facu. Pe de alta parte de aceste rosii murate in sare, vom profita din plin iarna cand vom putea sa le folosim pentru tot felul de preparate. Cu aceste rosii murate in sare, tocanitele, supele vor fi mai savuroase, iar

Pepeni murati sau harbuji murati sau ce lubenite vreti sa murati, nu conteaza dar e bine sa alegeti pepeni cu coaja verde, inca necopti, fara samburi formati eventual. Pentru reteta de pepeni murati sau harbuji murati alegem pepeni mici, care nu se mai coc si pe care ii verificam sa nu fie loviti.

Chutney este deopotriva si pasta, si muratura, si sos, intr-un cuvant, un preparat condimentat de origine indiana. Intr-un dialect din estul Indiei, chutney inseamna condiment iute alcatuit dintr-un amestec de fructe, otet, zahar, arome si condimente iuti.

Salata de gogosari pentru iarna este o reteta excelenta pentru iarna. Aceasta salata de gogosari pentru iarna este usor de facut si este foarte hranitoare. Dulceata gogosarilor in combinatie cu otetul si maioneza, fac din aceasta salata de gogosari pentru iarna, una din cele mai delicioase conserve.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"this may hurt alittle, but it's something you'll get used to..."