Gogonele cu usturoi pentru iarna

Gogonele cu usturoi pentru iarna - Gogonelele sau patlagelele verzi sunt, de fapt, rosii necoapte. Acestea pot fi preperate in diferite feluri, insa sunt cel mai adesea folosite la prepararea muraturilor. Iata o reteta foarte gustoasa de gogonele cu usturoi pentru iarna.
Ingrediente
- ceapa alba250 g
- morcov250 g
- mustar0 dupa gust
- telina1 radacina
- usturoi uscat3 capatani
- piper0 dupa gust
- gogonele5 kg
- hrean2 radacini
- sare grunjoasa0 dupa gust
- crenguta visin0
Preparare
Se spala bine legumele;
Morcovii se taie in rondele;
Ceapa se taie in jumatati;
Radacinile de hrean se taie pe lungime;
Se pune pe fundul borcanului radacina de hrean, apoi legumele cu frunzele de telina printre ele;
Se fierbe 5 l de apa, iar pentru fiecare litru cate o lingura cu sare si jumatate de lingurita de boabe piper si mustar;
Se dau cateva clocote pana se dizolva sarea, apoi se ia saramura de pe foc si se lasa sa se raceasca;
Se toarna saramura peste legumele din borcan, care se acopera provizoriu pana a doua zi;
A doua zi se zdrobeste usturoiul si se adauga in borcane impreuna cu frunzele de hrean;
Se pun n cruce crengutele de visin, pentru a tine gogonelele in lichid;
Se capseaza borcanele si se rastoarna.
Tips
Cititi si alte retete de gogonele murate: Gogonele cu morcovi Muraturi in amestec Muraturi pentru iarna
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"iata un horoscop zilnic pentru 2009 interesant despre toate zodiile!"