Gogonele cu usturoi pentru iarna

Gogonele cu usturoi pentru iarna

Gogonele cu usturoi pentru iarna - Gogonelele sau patlagelele verzi sunt, de fapt, rosii necoapte. Acestea pot fi preperate in diferite feluri, insa sunt cel mai adesea folosite la prepararea muraturilor. Iata o reteta foarte gustoasa de gogonele cu usturoi pentru iarna.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba250 g
  • morcov250 g
  • mustar0 dupa gust
  • telina1 radacina
  • usturoi uscat3 capatani
  • piper0 dupa gust
  • gogonele5 kg
  • hrean2 radacini
  • sare grunjoasa0 dupa gust
  • crenguta visin0
Preparare

Se spala bine legumele;

Morcovii se taie in rondele;

Ceapa se taie in jumatati;

Radacinile de hrean se taie pe lungime;

Se pune pe fundul borcanului radacina de hrean, apoi legumele cu frunzele de telina printre ele;

Se fierbe 5 l de apa, iar pentru fiecare litru cate o lingura cu sare si jumatate de lingurita de boabe piper si mustar;

Se dau cateva clocote pana se dizolva sarea, apoi se ia saramura de pe foc si se lasa sa se raceasca;

Se toarna saramura peste legumele din borcan, care se acopera provizoriu pana a doua zi;

A doua zi se zdrobeste usturoiul si se adauga in borcane impreuna cu frunzele de hrean;

Se pun n cruce crengutele de visin, pentru a tine gogonelele in lichid;

Se capseaza borcanele si se rastoarna.

Tips

Cititi si alte retete de gogonele murate: Gogonele cu morcovi Muraturi in amestec Muraturi pentru iarna

Recomandari