Muraturi in amestec

Muraturi in amestec

Muraturile sunt o sursa de vitamine pe timp de iarna, atunci cand legumele in stare proaspata sunt indisponibile. Muraturile in amestec stimuleaza pofta de mancare, sunt usor de preparat si pot fi consumate cu succes cu diferite garnituri, fripturi, grill si alte mancaruri calde.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • castravete verde0
  • mustar0 boabe
  • varza alba0
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • gogonele0
  • conopida0
  • coriandru0
  • dafin0
  • sfecla0
Preparare

Se aleg legume sanatoase si nu foarte mari;

La un litru de apa se adauga o lingura de sare si amestecul de condimente (dupa preferinte);

Se dau 2 clocote;

Acest amestec se toarna fierbinte peste straturile de legume din recipient;

Se acopera recipientul cu capac, iar dupa ce s-a racit se depoziteaza in camara, la loc racorors.

Tips

Puneti aceste muraturi in recipiente cat mai mari, de la 10 l in sus. Cel mai bine este daca asezati muraturile pe straturi: castraveti-varza-gogonele-conopida-sfecla rosie.

Recomandari