Muraturi pentru iarna

Muraturi pentru iarna

Muraturi pentru iarna - Toamna este cel mai bogat anotimp, gasim legume din belsug ca sa preparam bucate alese, dar si conserve pentru iarna. Si cum iarna este grea si anevoioasa, nici muraturile pentru iarna n-ar trebui sa lipseasca de pe masa.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar500 g
  • morcov2 kg
  • telina500 g
  • sare6 linguri
  • gogonele3 kg
  • conopida2 kg
  • sfecla1 kg
  • gogosar3 kg
  • otet500 ml
  • conservant2 plicuri
Preparare

Legumele se taie cubulete si se pun intr-un vas cat mai mare;

La o cantitate de 11 kg de legume in acel vas se adauga 6 linguri sare, 1/2 l otet, 1/2kg zahar, 2 pliculete conservant, dupa care se lasa 15 ore la macerat;

Se pun in borcane de diverse marimi, cu zeama care ramane in vas se completeaza borcanele pana la refuz;

Se infileteaza capace sau se leaga cu doua randuri de celofan;

Se depoziteaza in camara, la rece.

Tips

Se pune spre pastrare la un loc racoros si uscat.

Recomandari