Sfecla rosie in otet
Sfecla rosie in otet - Sfecla are o multime de efecte terapeutice, un gust si o aroma inconfundabila. Sfecla rosie este benefica pe timp de iarna datorita continutului de vitamina C, care ne protejeaza organizmul de raceli, de aceea va recomandam sfecla rosie in otet.
Ingrediente
- mustar10 boabe
- sare1 lingurita
- piper10 boabe
- hrean2 radacini
- dafin3 foi
- sfecla5 kg
- otet500 ml
Preparare
Sfecla se spala si se coace in cuptor pana se inmoaie, apoi se taie in felii se se aseaza in borcane;
Radacinile de hrean se spala si se curata bine;
Otetul se fierbe cu sarea, foile de dafin, boabele de mustar si piper, hreanul;
Se invelesc borcanele cu carpe ude ca sa nu plesneasca.
Tips
Cititi si alte retete de legume in otet pentru iarna: Ceapa murat in otet Gogosari in otet cu miere Ciuperci in otet Castraveti murati in otet