Muraturi asortate in frunze de hrean
Muraturile asortate in frunze de hrean sunt recomandatae, in special, iubitorilor de mancaruri picante, pentru ca au un gust iute acrisor. Muraturile asortate in frunze de hrean pot fi asociate cu cu diverse garnituri, fripturi, preparate la gratar si mancaruri gatite in stil traditonal.
Ingrediente
- zahar0
- castravete verde500 g
- ceapa alba500 g
- morcov2 bucati
- mustar0 boabe
- telina1 radacina
- marar0 tuburi
- usturoi uscat1 capatana
- piper0 boabe
- hrean40 frunze
- gogosar1 kg
- otet0
- aspirina0
- sare grunjoasa0
- crenguta visin0
Preparare
Gogosari se invelesc in frunze de hrean;
Ceapa se taie in rondele groase;
Morcovii si telina in bucati;
Hreanul pe lungime;
Se aranjeaza legumele in borcane de 800 ml, se adauga usturoiul, boabele de mustar si piper;
Se lasa un spatiu de 4-5 cm pana la gura borcanului, apoi se adauga cate o lingura rasa zahar, una de sare grunjoasa, 1 tableta aspirina pisata si 100 ml otet;
Deasupra se aseaza crengutele de visin si tulpinile de marar;
Se toarna apa peste legume cu 2 cm mai jos de gura borcanului;
Se inchid ermetic borcanele si se fierb la bain-marine timp de 20 de minute;
Se invelesc in paturi si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.
Veti obtine 8 borcane de muraturi de 800 ml.