Gogonele cu morcovi

Gogonele cu morcovi - Muraturile sunt foarte gustoase si sanatoase. Le consumam la salate, combinate cu fripturi si alte mancaruri. Ca sa nu va lipseasca muraturile de pe masa in timpul iernii, va propunem aceasta reteta traditionala de gogonele cu morcovi.
Recomandat pentru Evenimente
craciunIngrediente
- morcov6 bucati
- telina1 legatura
- gogonele6 kg
- apa1 l
- sare grunjoasa3 linguri
Preparare
Se aleg gogonele si morcovi de marime medie;
Morcovii se curata si se taie pe lungime in 4-6 bucati, in functie de grosimea lor;
Se aseaza gogonelele si morcovii in borcane de 3 l cu frunzele de telina printre ele;
Se prepara saramura din apa fiarta cu sare. Se amesteca bine sarea pana se dizolva. Dupa ce s-a racit saramura, se toarna in borcane peste gogonele si morcovi, astfel incat sa le acopere;
Se leaga cu celofan dublu sau se infileteaza cu capace metalice.
Tips
Inainte de a infileta capacelele se dezaeresc borcanele. Se pot pune si ardei iuti, pentru iubitorii de muraturi picante.