Struguri murati

Strugurii murati in otet constituie o garnitura foarte reusita pentru gratarul de pasare sau se pot combina stralucit cu telemea de oaie.
Ingrediente
- struguri1 kg
- zahar tos800 g
- sare0 dupa gust
- cuisoare0 dupa gust
- apa250 ml
- otet1 l
Preparare
Strugurii se desfac de pe ciorchine, iar boabele se spala cu apa rece si se sterg.
Se amesteca otetul cu apa, zaharul si putina sare si se pun la fiert 5 minute, apoi se lasa 5 minute la racit.
Se iau 4 borcane de 800 gr curate si se umplu trei sferturi cu boabele de strugure peste care se aseaza cateva cuisoare, apoi amestecaul de lichid fiert, tinand de fiecar edata sub borcan o lama de cutit, pentru evitarea craparii sticlei.
Se sigileaza borcanele si se tin la rece si intuneric, timp de 3 saptamani, dupa care se pot consuma.
Tips
Se pot combina strugurii negri cu prune, au gust asemanator.