Mango chutney

Chutney este deopotriva si pasta, si muratura, si sos, intr-un cuvant, un preparat condimentat de origine indiana. Intr-un dialect din estul Indiei, chutney inseamna condiment iute alcatuit dintr-un amestec de fructe, otet, zahar, arome si condimente iuti.
Recomandat pentru Evenimente
craciunIngrediente
- zahar600 g
- ardei iute6 bucati
- curmale100 g
- mango8 bucati
- usturoi uscat1 capatana
- sare1 lingurita
- ghimbir100 g
- otet3 linguri
Preparare
Mango se decojesc si se feliaza, se adauga sare, se acopera cu apa si se lasa asa peste noapte;
Se spala, se amesteca si se fierb apoi toate ingredientele, exceptand zaharul;
Apoi se adauga zaharul si se fierbe din nou pentru inca 2 ore.
Tips
Dupa preparare, sosul chutney se pastreaza in borcane inchise ermetic, sterilizate, cel putin 4 saptamani inainte de a fi consumata;
Recomandari
Newsletter Ele.ro




