Mango chutney

Mango chutney

Chutney este deopotriva si pasta, si muratura, si sos, intr-un cuvant, un preparat condimentat de origine indiana. Intr-un dialect din estul Indiei, chutney inseamna condiment iute alcatuit dintr-un amestec de fructe, otet, zahar, arome si condimente iuti.

Specificindian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii100 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Ingrediente
  • zahar600 g
  • ardei iute6 bucati
  • curmale100 g
  • mango8 bucati
  • usturoi uscat1 capatana
  • sare1 lingurita
  • ghimbir100 g
  • otet3 linguri
Preparare

Mango se decojesc si se feliaza, se adauga sare, se acopera cu apa si se lasa asa peste noapte;

Se spala, se amesteca si se fierb apoi toate ingredientele, exceptand zaharul;

Apoi se adauga zaharul si se fierbe din nou pentru inca 2 ore.

Tips

Dupa preparare, sosul chutney se pastreaza in borcane inchise ermetic, sterilizate, cel putin 4 saptamani inainte de a fi consumata;

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere