Vinete umplute in saramura

Vinete umplute in saramura

Vinete umplute in saramura - Avem o toamna destul de imbelsugata si ar fi pacat sa nu umplem camara cu fel de fel de bunatati pentru iarna. De data aceasta va propunem o reteta speciala de vinete umplute in saramura, excelenta pentru orice fel de mancare gatita, friptura, garnitura, preparate la

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ardei iute1 bucata
  • patrunjel1 legatura
  • telina4 frunze
  • marar1 legatura
  • usturoi uscat200 g
  • sare6 linguri
  • vinete4 kg
Preparare

Se aleg vinete tinere, se taie coditele, se taie pe lungime;

Se oparesc in apa clocotita cu sare timp de 10 min, apoi se scurg si se lasa in apa rece timp de 20 min, dupa care se lasa la scurs;

Se fierb 4 l apa si se oparesc frunzele de telina, in apa ramasa se dizolva sarea, se da un clocot, apoi se ia vasul de pe foc;

Ardeiul se taie in fasii inguste iar usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu frunzele tocate de telina, patrunjel si marar;

Se umplu vinetele cu acest continut si se aseaza in borcane;

Peste ele se toarna saramura, cu 2 cm peste legume;

Borcanele se inchid ermetic cu capace, se pastreaza cateva zile la temperatura camerei, dupa care se depoziteaza in camara

Tips

Inainte de servire, vinetele umplute se scurg se stropesc cu ulei si se presara cu verdeata.

Recomandari