Conopida cu dovlecei in otet

Conopida cu dovlecei in otet - Aceasta reteta face parte din categoria conservelor de toamna. N-ar fi deloc rau, pe langa castravetii si rosiile din camara, sa fie si cateva borcane de conopida cu dovlecei in otet, un deliciu in miez de iarna.
Ingrediente
- zahar3 linguri
- piper0 boabe
- dovlecel2 bucati
- conopida1 kg
- coriandru4 boabe
- otet5 l
- sare grunjoasa0 dupa gust
Preparare
Conopida se desface in buchetele;
Dovleceii se taie in cubulete;
Otetul se amesteca cu 0,5 l apa, l care se adauga o lingurita de sare, zaharul, piperul si coriandrul;
Se da un clocot, dupa care se da focul mai incet si se pun la fiert buchetelele de conopida timp de 5 min;
La fel se procedeaza si cu dovleceii;
Se aseaza conopida si dovlecei in borcane, se toarna incet amestecul cu otet, lasand un spatiu de 3 cm pana la margine;
Se inchid ermetic borcanele si se sterlizeaza timp de 20 de min;
Borcanele se lasa in vasul cu apa in care au fiert inca 30 de min, apoi se invelesc intr-o patura pana a doua zi, dupa care se depoziteaza la loc racoros.
Tips
Din aceasta cantitate de ingredienete veti umple doua borcane. Inainte de sterilizare, verificati prin rasturnare, daca s-au inchis bine capacele.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"orice va fii de acum inainte...viata va fii tot simpla si mishto:)"