Conopida cu dovlecei in otet

Conopida cu dovlecei in otet

Conopida cu dovlecei in otet - Aceasta reteta face parte din categoria conservelor de toamna. N-ar fi deloc rau, pe langa castravetii si rosiile din camara, sa fie si cateva borcane de conopida cu dovlecei in otet, un deliciu in miez de iarna.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar3 linguri
  • piper0 boabe
  • dovlecel2 bucati
  • conopida1 kg
  • coriandru4 boabe
  • otet5 l
  • sare grunjoasa0 dupa gust
Preparare

Conopida se desface in buchetele;

Dovleceii se taie in cubulete;

Otetul se amesteca cu 0,5 l apa, l care se adauga o lingurita de sare, zaharul, piperul si coriandrul;

Se da un clocot, dupa care se da focul mai incet si se pun la fiert buchetelele de conopida timp de 5 min;

La fel se procedeaza si cu dovleceii;

Se aseaza conopida si dovlecei in borcane, se toarna incet amestecul cu otet, lasand un spatiu de 3 cm pana la margine;

Se inchid ermetic borcanele si se sterlizeaza timp de 20 de min;

Borcanele se lasa in vasul cu apa in care au fiert inca 30 de min, apoi se invelesc intr-o patura pana a doua zi, dupa care se depoziteaza la loc racoros.

Tips

Din aceasta cantitate de ingredienete veti umple doua borcane. Inainte de sterilizare, verificati prin rasturnare, daca s-au inchis bine capacele.

Recomandari