Ardei umpluti cu salata de varza pentru iarna

Ardei umpluti cu salata de varza pentru iarna

Ardei umpluti cu salata de varza pentru iarna - Ardeii umpluti sunt absolut deliciosi, fie proaspeti, preparati la cuptor sau in saramura pentru iarna. Ardeii umpluti cu salata de varza pentru iarna sunt foarte gustosi, stimuleaza pofta de mancare si pot completa orice garnitura sau friptura.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • morcov5 bucati
  • varza alba3 kg
  • marar0 dupa gust
  • piper10 boabe
  • ardei gras3 kg
  • hrean2 radacini
  • apa2 l
  • sare grunjoasa0 dupa gust
Preparare

Varza se curata de cotoare si frunzele exterioare, se taie fideluta si se freaca cu sare;

Ardeii se curata de cotoare si seminte;

Morcovii si hreanul se curata si se spala;

Se scurge varza de zeama si se amesteca cu morcovii dati prin razatoare;

Se umple ardeii cu acest amestec si se aseaza in borcane cat mai mari, ca sa intre cat mai multi;

Se pun rondele de hrean printre ardei, boabele de piper, marar, iar deasupra bastonase de hrean;

Pentru saramura:

Se fierbe apa cu sare pana se dizolva, apoi se toarna saramura incet peste ardeii din borcane, pana aproape de gura borcanelor;

Se scutura putin borcanele pentru a le dezaeri, iar dupa o jumatate de ora, se mai completeaza cu saramura daca este nevoie;

Se leaga borcanele cu celofan dublu.

Tips

Se pastreaza 2-3 zile la temperatura camerei, dupa care se depoziteaza in camara.

Recomandari