Sos de ciuperci cu smantana

Sos de ciuperci cu smantana

Va oferim reteta ideala pentru a prepara rapid un sos absolut delicios. Fie ca vrei sa-ti impresionezi prietenii sau doar vrei sa prepari ceva gustos pentru tine si partenerul tau, cu acest sos sigur vei avea succes!

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ciuperci250 g
  • unt1 lingura
  • smantana2 linguri
  • faina1 lingura
Preparare

Ciupercile se spala bine in apa rece si se taie in felii subtiri.

Puneti ciupercile se se inabuse cu 1/2 lingura de unt intr-o tigaie la foc.

Se face un sos alb, din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina si se stinge cu zeama de carne.

Apoi peste se adauga ciupercile inabusite, sarea si putin patrunjel tocat fin. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.

Daca sosul obtinut este prea gros, se mai adauga zeama de carne.

Se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata, se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, pentru ca sa nu se taie smantana.

Recomandari