Dulceata si gem

Jeleu de capsuni
Jeleu de capsuni

Jeleu de capsuni este dulce si foarte parfumat. Jeleul de capsuni se poate folosi la ungerea tartelor, a buseurilor sau chiar a torturilor.

Jeleu de coacaze
Jeleu de coacaze

Jeleu de coacaze este unul dintre deserturile preferate ale copiilor, dar nici cei mari nu-l vor ocoli, mai ales daca il folosim la prajiturile de Craciun sau pentru tortul festiv de Revelion. Incercati acest jeleu de coacaze, rezultatul va fi pe masura.

Gem de patru fructe
Gem de patru fructe

Gem de patru fructe - In anotimpul rece nu ne putem bucura de prea multe fructe proaspete, in schimb ne putem delecta cu diverse prajiturele la care putem folosi acest gem de patru fructe, preparat cu grija in perioada vara - toamna.

Gem de zmeura fara fierbere
Gem de zmeura fara fierbere

Gem de zmeura fara fierbere - Surprindeti musafirii punand un strop de gem de zmeura peste banalele gogosi clasice sau cu branza. Vei obtine un gust si mai rafinat, dar si un aspect delicios.

Gem de afine sau mure
Gem de afine sau mure

Gemul de afine sau mure este delicios pentru prajiturelele de fructe, torturi, rulade cat si alte deserturi, in functie de imaginatia fiecaruia. Gemul de afine sau mure intins pe o felie de paine cu unt poate constitui si un mic dejun delicios.

Gem de piersici
Gem de piersici

Gem de piersici - Pregateste-ti camara si umple-o cu diverse gemuri si dulceturi ca pe timp de iarna sa prepari mult mai rapid un desert atunci cand poftele iti dau tarcoale. Poti prepara un desert delicios de gogosi rumenite in cuptor si umplute, apoi, cu gem de piersici.

Gem de capsuni fara zahar
Gem de capsuni fara zahar

Gem de capsuni fara zahar ideal pentru cei care tin o cura de slabire si pentru diabetici. In comparatie cu majoritatea produselor pentru diabetici, acest gem de capsuni are un gust excelent!

Gem de rubarba si fructe de padure
Gem de rubarba si fructe de padure

Gem de rubarba si fructe de padure: o combinatie excelenta de trei tipuri de fructe de padure si rubarba. O reteta in care rubarba nu domina prin puterea aromei sale, ci se armonizeaza perfect cu restul ingredientelor.

Gem de kiwi
Gem de kiwi

Gem de kiwi - un gem racoritor care emana vitamine chiar si prin aspect, perfect pentru mic dejun sau ca toping la diverse creme. Un gem inedit cu atat mai mult cu cat este perfect ca umplutura pentru clatite.

Gem de curmale
Gem de curmale

Acest gem de curmale este delicios atat servit la temperatura camerei, cat si de la congelator. Alaturi de un croissant fierbinte sau o briosa pufoasa... yummy... trebuie incercat!

Gem de lamaie si afine
Gem de lamaie si afine

Cu acest gem de lamaie si afine veti face senzatie printre musafiri. Toti vor crede ca ati petrecut ore in sir in bucatarie, insa nu trebuie sa dezvaluiti secretul...

Gem de rubarba - reteta rapida
Gem de rubarba - reteta rapida

Pentru ca este foarte sanatoasa, dar si la indemana oricui, iata o reteta rapida de rubarba.

Gem de rubarba si capsuni
Gem de rubarba si capsuni

Acest gem de rubarba si capsuni este foarte simplu si rapid de preparat. Veti obtine dupa aceasta reteta un gem delicios.

Gem de mango
Gem de mango

Acest gem de mango se poate prepara fie cu mago copt, fie cu mango verde, insa este indicat fructul stat foarte mult la soare.

Gem de rubarba si ananas
Gem de rubarba si ananas

Aceasta reteta delicioasa de gem dureaza doar 30 de minute si contine rubaba, ananas maruntit, zahar si gelatina de capsuni, astfel va puteti bucura de acest gem pe intreaga perioada a anului.

Dulceata de mure si zmeura
Dulceata de mure si zmeura

Dulceata de mure si zmeura este o dulceata de top, care combina gustul miraculos al unor fructe de top. Astfel dulceata de mure si zmeura va fi de 2 ori mai buna daca se poate, cpentru ca aceste 2 fructe se combina fericit, fiecare evidentiind gustul celeilalte.

Dulceata de zmeura
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura este una din cele mai populare dulceturi, fiind deosebit de savuroasa. Dulceata de zmeura parfumata si dulce este preferata tuturor si mai ales a copiilor. Putem sa ne rasfatam cu dulceata de zmeura la micul dejun si vom fi plini de energie toata ziua.

Gem de afine
Gem de afine

Iata ingredientul ideal pentru un mic dejun perfect, gem de afine. Poate asa se explica preferinta pentru ceaiul de dimineata, pentru ca merge perfect cu paine prajita cu gem de afine. Prepararea unui gem de afine se bazeaza pe fructe proaspete si putine atentie.

Gem de mure
Gem de mure

Cred ca pentru majoritatea dintre noi micul dejun perfect inseamna paine prajita cu gem, iar daca este gem de mure totul devine devine delicios. Ce poate fi mai placut decat o felie cu paine prajita cu unt si gem de afine pentru o dimineata perfecta.?

Dulceata de mure
Dulceata de mure

Daca ati gustat vreodata dulceata de mure sunteti de acord ca este o dulceata de top. Intr-adevar dulceata de mure este o dulceta rafinata si savuroasa si asta nu spune tot adevarul. Aceasta dulceata de mure savuroasa, suculenta, cu o culoare deosebita este sigur una din preferatele tuturor.

Dulceata de coacaze
Dulceata de coacaze

Fructele de padure, pline de vitamine si minerale pot fi conservate in multe feluri, iar dulceata este unul dintre cele mai savuroase. Va recomandam reteta de dulceata de coacaze, valabila si pentru coacaze rosii si pentru coacaze negre.

Dulceata de afine
Dulceata de afine

Vara, darurile padurii sunt atat de bune incat incercam sa le pastram si dupa ce vara-toamna a trecut si atunci facem gemuri, dulceturi, compoturi ...., de aceea va oferim o reteta usoara si la indemana de dulceata de afine. Conditia principala la prepararea de dulceata de afine este sa gasim

Cirese confiate
Cirese confiate

Cirese confiate sunt un fel mai special de dulceata, pe care o preparam ca si completare pentru alte preparate. Cirese confiate se pot adauga la diferite preparate dulci gen creme, sarlote, inghetate ... Putem sa mancam aceste cirese confiate si simple pentru ca sunt delicioase.

Marmelada de caise
Marmelada de caise

Caisele sunt fructele preferate de oricine, au culoare, gust delicios, sunt carnoase si parfumate, de aceea e clar ca dulceata sa gemul de caise sunt excelente. Incercati si reteta mai simpla de marmelada de caise. Aceasta marmelada de caise este la fel de buna si parfumata, pastrand toata savoarea

Peltea de gutui
Peltea de gutui

Gospodinele adevarate nu se opresc atunci cand prepara dulceata de gutui, trec la faza a 2 a de prelucrare a gutuilor si anume obtinerea de peltea de gutui. Peltea de gutui obtinem practic din cojile si mijlocul gutuilor rase pentru dulceata de gutui.

Pasta de gutui
Pasta de gutui

Pasta de gutui este stadiul al treilea, dupa ce preparam dulceata de gutui. Astfel pasta de gutui se prepara din fructele fierte, ramase de la peltea. Asta nu inseamna ca aceasta pasta de gutui este de neluat in seama, pentru ca este foarte gustoasa si pastreaza inca din irezistibilul parfumul al

Dulceata de gutui
Dulceata de gutui

O alta dulceata speciala este dulceata de gutui, dulce-acrisoara si cu un parfum special. Este bine ca atunci cand facem dulceata de gutui sa pregatim zaharul si restul de ingrediente pentru peltea si pasta de gutui. Gutuile contin o mare cantitate de pectina, de aceea se pun in cantitate mai mica

Dulceata de struguri
Dulceata de struguri

Dulceata de struguri este o dulceata mai dificil de preparat, in sensul curatirii boabelor de struguri de pielite si de samburi, de aceea se aleg struguri cu boabe mari dar nu zemoase. Oricum strugurii contin o mare cantitate de pectina, substanta gelatinoasa care va gelifica siropul din care se

Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri este una din cele mai parfumate si mai ieftine dulceturi, mai ales daca ai in gradina, trandafiri din soiul potrivit. Dulceata de trandafiri este usor de facut si pastreaza tot parfumul trandafirilor. Dulceata de trandafiri este o dulceata pe placul copiilor.

Dulceata de capsuni si zmeura
Dulceata de capsuni si zmeura

Pastreaza darul anotimpurilor, prin aceasta combinatie fericita de fructe delicioase si aromate care ne vor rasfata printr-o dulceata de capsuni si zmeura plina de culoare si parfum. Dulceata de capsuni si zmeura pune in evidenta atat gustul si culoarea capsunilor dar si al zmeurei. Cele doua

Recomandari