Dulceata si gem

Pentru ca e iunie si e anotimpul capsunilor, va oferim o modalitate usoara de a conserva aceste fructe minunate, prin reteta de dulceata de capsuni si caise cu migdale. Aceasta dulceata de capsuni si caise cu migdale, este mai usor de facut, este rafinata prin amestecul de fructe si adaosul de

Dulceata de vinete este o reteta inedita pe care merita sa o incercam. Mai ales ca aceasta dulceata de vinete pare usor de facut si nu este scumpa. O conserva in plus pentru iarna, precum dulceata de vinete, ne va umple camara si ne va face bucurie la iarna.

Din dovlecii fermcati putem sa ne jucam sa facem fel de fel de felinare/monstrii dar daca vrem sa avem si un beneficiu din continutul lor putem face fel de fel de alte minuni, printre care gem de dovleac. Acest gem de dovleac veti constata ca este chiar delicios, desi are un gust neasteptat, dulce

Alte delicii pline de vitamine pe care ni le aduce vara sunt prunele, bune si crude, dar si mai bune sub forma de gem de prune. Acest gem de prune are un gust delicios dulce acrisor si poate fi folosit pentru prajituri, torturi, sosuri, cocktailuri.

Una din cele mai rafinate dulceturi, cu aroma dulce amaruie si gust neasteptat de savuros, este dulceata de nuci verzi. Dulceata de nuci verzi necesita putina atentie in timpul prepararii si este laborioasa, dar merita efortul. Daca reusiti sa preparati dulceata de nuci verzi, atunci ati mai trecut

Dulceata de piersici este una din cele mai savuroase dulceturi, alaturi de cea de caise. Dulceata de piersici este un mod istet de a lua cate ceva din bunatatile verii pentru iarna. Astfel ne vom delecta la caldura, cu putina dulceata de piersici si ne vom reaminti aromele si caldura verii.

Vara ne rasfata cu tot soiul de fructe, si pentru ca este bine sa pastrezi ceva din bucuriile verii si pentru iarna, va recomandam reteta de dulceata de visine. Dulceata de visine este destul de usor de preparat, mai greu se scot samburii, dar merita efortul pentru ca rezultatul este delicios.

Daca in zilele intunecate si reci de iarna vrei sa-ti aduci aminte de gustul si parfumul zilelor insorite de vara, atunci deschide unul din borcanele colorate cu dulceata sau gem pe care le ai de la mama sau bunica. Daca intamplator sau din fericire, vei deschide un borcan cu dulceata de caise,

Pentru ca este sezonul capsunilor, este bine sa va bucurati in toate modurile de aceasta explozie aromata de vitamine si minerale si daca aveti timp poate imitati furnicuta din fabula si puneti deoparte si pentru iarna, preparand dulceata de capsuni. Veti vedea ce multa bucurie va fi in familie