Dulceata de caise

Dulceata de caise

Daca in zilele intunecate si reci de iarna vrei sa-ti aduci aminte de gustul si parfumul zilelor insorite de vara, atunci deschide unul din borcanele colorate cu dulceata sau gem pe care le ai de la mama sau bunica. Daca intamplator sau din fericire, vei deschide un borcan cu dulceata de caise,

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii200 kcal
Ingrediente
  • zahar1200 g
  • caise1 kg
  • apa2 pahare
  • zeama lamaie2 linguri
Preparare

Se iau fructe care sa fie destul de dulci, dar nu prea coapte si moi, se spala, se oparesc 1 minut in apa fierbinte, se racesc, li se scot samburii si coaja, si se lasa sa se scurga de apa;

Samburii se sparg, se curata de pielita si se pun la loc in fiecare caisa;

Intre timp se prepara un sirop din 1,2 kg de zahar, 2 pahare de apa;

Cand siropul este legat, se adauga caisele si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga bine, indepartandu-se din cand in cand spuma de deasupra cu spumiera;

Apoi se ia vasul de pe foc si se acopera cu un servet udat si stors, lasind astfel pina a doua zi. Se pun in borcane cu mare atentie sa nu se strice caisele.

Tips

Pentru a ramane tari caisele curatate de pielita si samburi, se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu apa rece; >i>Zeama de var se obtine din circa 1/4 kg var stins amestecat cu 2 l apa rece. Se lasa sa se limpezeasca cateva ore, apoi se scurge cu atentie lichidul clar de deasupra; Se poate folosi si apa cu bicarbonat in loc de zeama de var. Cititi si reteta de Dulceata de capsuni si caise cu migdale .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Jocul cu moartea
  • person

    "ia de la fiecare doar cat poate sa dea si da fiecaruia doar cat merita."

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere