Dulceata de visine

Dulceata de visine

Vara ne rasfata cu tot soiul de fructe, si pentru ca este bine sa pastrezi ceva din bucuriile verii si pentru iarna, va recomandam reteta de dulceata de visine. Dulceata de visine este destul de usor de preparat, mai greu se scot samburii, dar merita efortul pentru ca rezultatul este delicios.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Ingrediente
  • zahar1 kg
Preparare

Se spala fructele, se curata de codite si de samburi cu un cleste special sau cu o sarma inoxidabila, indoita ca un ac de par. Pe masura ce se curata, se pun intr-o cratita smaltuita de 3-4 l, ca sa nu se piarda sucul din ele;

Dupa eliminarea samburilor va ramine cca 1 kg de fructe. Peste ele se presara zaharul tos, se adauga zeama de lamiie sau glucoza, 2-3 cm dintr-un baton de vanilie si se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura;

Se lasa sa stea 2-3 ore, ca sa lase zeama, apoi cratita se pune pe foc tare (nu direct pe flacara. Fructele se fierb ca pentru orice dulceata, nu se mai adauga apa pentru ca vor lasa destul suc;

Cand fructele plutesc in tot siropul, pana in fundul cratitei, se ia dulceata de pe foc, se aduna spuma, se acopera, si dupa ce s-a racit, se pune in borcane.

Tips

Aceasta reteta se poate folosi si pentru prepararea de dulceata de cirese rosii sau albe.

Recomandari