Sos Chimichurri

Sosul ideal pentru preparatele grill sau pentru pestele gras, sosul Chimichurri este deosebit de gustos datorita maceratului de legume aromate.
Ingrediente
- rosie1 bucata
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline100 ml
- oregano1 lingurita
- ardei gras1 bucata
- boia dulce1 lingurita
- ceapa rosie1 bucata
Preparare
Se toaca la blender ceapa, ardeiul, patrunjelul si usturoiul.
Rosia se decojeste in apa fierbinte, i se inlatura semintele, iar pulpa se toaca marunt.
Intr-o rasnita de cafea se macina marunt dafinul, oregano uscat, boiaua si piperul si se adauga la amestec.
Se adauga si sucul unei jumatati de lamaie si uleiul de masline, se agita bine vasul (de preferat sa fie cu capac) si se completeaza cu putina apa calduta.
Se tine la rece cel putin 24 de ore, pentru ca aromele sa se omogenizeze. Din cand in cand se mai agita recipientul.
Tips
Se serveste rece, peste preparatele din carne.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"hai sa vorbim, sa ne cunoastem, sa ne imprietenim!"