Gem de dovleac

Gem de dovleac

Din dovlecii fermcati putem sa ne jucam sa facem fel de fel de felinare/monstrii dar daca vrem sa avem si un beneficiu din continutul lor putem face fel de fel de alte minuni, printre care gem de dovleac. Acest gem de dovleac veti constata ca este chiar delicios, desi are un gust neasteptat, dulce

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
halloween  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • zahar1 kg
  • caise1 kg
  • lamaie2 bucati
  • vanilie0
  • scortisoara0
  • dovleac2 kg
  • apa1500 ml
Preparare

Se taie pulpa de dovleac in cubulete, se acopera cu zaharul si se lasa sa stea 12 ore;

Se toarna apa clocotita peste caisele taiate feliute si se lasa la inmuiat ore;

Se pune dovleacul in cratita pentru dulceata, se adauga caisele cu lichidul in care au stat, lamaile taiate felii subtiri si vanilia;

Se pune cratita pe foc si se fierbe la flacara iute, amestecand mereu pana scade lichidul;

Se ia cratita de pe foc si se baga in cuptorul cald, unde se lasa sa fiarba 3 ore la foc foarte mic, se mesteca din cand in cand, se toarna fierbinte in borcane si se inchid ermetic.

Reteta disponibila si in cartea de bucate Ghidul dulciurilor de casa

Tips

Putem adauga spre sfarsit in gem, miez de nuca sau seminte de dovleac.

Recomandari