Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

Dulceata de piersici este una din cele mai savuroase dulceturi, alaturi de cea de caise. Dulceata de piersici este un mod istet de a lua cate ceva din bunatatile verii pentru iarna. Astfel ne vom delecta la caldura, cu putina dulceata de piersici si ne vom reaminti aromele si caldura verii.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Ingrediente
  • zahar1 kg
  • vanilie1 baton
  • apa4 pahare
  • zeama lamaie2 linguri
Preparare

Se aleg piersici tari, se curata de coaja si se pun in apa de var cam 30 minute.

Se limpezesc apoi in apa rece, se desfac in jumatati ca sa li se poata scoate simburii;

Se pune siropul, adica apa cu zaharul la fiert, la primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamaie, se lasa sa se lege siropul;

Se reduce mult focul sa se linisteasca clocotele, se pun piersicile, se mai lasa 10-15 minute si apoi se pun din nou la fiert;

Dupa ce a fiert pe jumatate, se adauga si cealalta lingura de zeama de lamaie;


Se incearca siropul pe o farfurie si cind siropul sta bob si apoi se lateste, este gata. Se ia spuma, se pune batonul de vanilie facut bucatele inauntru. Se toarna rece in borcane.

Tips

Zeama de var se obtine din circa 1/4 kg var stins amestecat cu 2 l apa rece; Amestecul de var se lasa sa se limpezeasca cateva ore, apoi se scurge cu atentie lichidul clar de deasupra. Cititi si reteta de Dulceata de capsuni si caise cu migdale .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right