Dulceata de capsuni

Pentru ca este sezonul capsunilor, este bine sa va bucurati in toate modurile de aceasta explozie aromata de vitamine si minerale si daca aveti timp poate imitati furnicuta din fabula si puneti deoparte si pentru iarna, preparand dulceata de capsuni. Veti vedea ce multa bucurie va fi in familie
Ingrediente
- zahar1 kg
- capsune1 kg
- lamaie1 bucata
- rom30 ml
Preparare
Se aleg capsuni rotunde si mai mici, se scot coditele, se spala sub jet de apa rece, se scurg bine;
Se aseaza intr-o cratita de 3-4 litri, alternativ straturi de capsuni si de zahar, se pun la fiert la foc potrivit;
Se lasa la fiert pana se leaga bine siropul, stropindu-se din cand in cand cu rom si zeama de lamaie;
Cind dulceata este gata, se ia de pe foc, se indeparteaza spuma, se pune restul de zeama de lamaie si dupa ce s-a racit putin se pune in borcanecare se acopera cu celofan ud, se leaga si se pastreaza in camara.
Tips
Cititi si reteta de Dulceata de capsuni si caise cu migdale .
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"nu uita: langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii"