Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Pentru ca este sezonul capsunilor, este bine sa va bucurati in toate modurile de aceasta explozie aromata de vitamine si minerale si daca aveti timp poate imitati furnicuta din fabula si puneti deoparte si pentru iarna, preparand dulceata de capsuni. Veti vedea ce multa bucurie va fi in familie

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii350 kcal
Ingrediente
  • zahar1 kg
  • capsune1 kg
  • lamaie1 bucata
  • rom30 ml
Preparare

Se aleg capsuni rotunde si mai mici, se scot coditele, se spala sub jet de apa rece, se scurg bine;

Se aseaza intr-o cratita de 3-4 litri, alternativ straturi de capsuni si de zahar, se pun la fiert la foc potrivit;

Se lasa la fiert pana se leaga bine siropul, stropindu-se din cand in cand cu rom si zeama de lamaie;

Cind dulceata este gata, se ia de pe foc, se indeparteaza spuma, se pune restul de zeama de lamaie si dupa ce s-a racit putin se pune in borcanecare se acopera cu celofan ud, se leaga si se pastreaza in camara.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

am trait-o si pe asta
  • person

    "nu uita: langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere