Cirese confiate

Cirese confiate sunt un fel mai special de dulceata, pe care o preparam ca si completare pentru alte preparate. Cirese confiate se pot adauga la diferite preparate dulci gen creme, sarlote, inghetate ... Putem sa mancam aceste cirese confiate si simple pentru ca sunt delicioase.
Ingrediente
- lamaie1 bucata
Preparare
Ciresele (fara samburi) intregi sau rupte in jumatati, impreuna cu zaharul, zeama de lamaie sau glucoza se pun in cratita de dulceata, amestecandu-le usor, prin rasturnare, de citeva ori;
Se lasa 2-3 ore, ca zaharul sa extraga sucul din fructe, apoi cratita se pune pe foc (nu direct pe flacara la aragaz), fierbindu-se ca orice dulceata, pina cand plutesc ciresele in tot siropul, pana la fundul cratitei;
Calduta, dulceata se pune in borcane care se vor lega cu celofan simplu si se vor pastra in camara. Pe parcurs, siropul scade.
Tips
Cititi si reteta de Suc de fructe cu alcool .