Christmas Punch
Aceasta bautura a aparut initial in India, iar la inceputul secolului al XVII-lea a fost preluata de Anglia. Numele acestui cocktail provine din limba Hindi -"panch"- inseamna "cinci" - numarul de ingrediente folosite pentru prepararea bauturii - alcool, zahar, lamaie, apa, ceai sau condimente.
Recomandat pentru Evenimente
craciunIngrediente
- afinata250 ml
- mar2 g
- menta100 g
- ceai2 l
- fructe de padure uscate200 g
- suc de lime300 ml
- tuica de prune500 ml
- bete scortisoara2 bucati
- sirop de zahar250 ml
- fructe de padure proaspete200 g
- mere caramelizate4 bucati
Preparare
Reteta este oferita de Barmania - compania ofera o gama larga de servicii de cocktail catering la cele mai inalte standarde, fie ca este vorba de petreceri office, team-building-uri, show-uri de flair sau competitii pentru barmani.
Iar pe magazin.barmania.ro pot fi descoperite cele mai inedite ustensile si echipamente de bar, atat pentru barmani profesionisti, cat si pentru pasionatii de bartending.
Ai nevoie de un vas de dimensiuni generoase, din sticla, rotund. De asemenea ai nevoie de o bucata mare de gheata pe care e bine sa o ai pregatita cu o seara inainte, la congelator.
O poti pregati intr-un vas simplu, doar sa te asiguri ca pui pe fundul vasului, inainte sa torni apa, fructe rosii de padure, pentru un aspect ulterior interesant si un plus de gust.
Rastoarna bucata de gheata in vasul de sticla pentru punch, apoi toarna tuica de prune deasupra. Urmeaza afinata, apoi sucul fresh de lime, betele de scortisoara, siropul de zahar, frunzele de menta rupte cu mana, fructele de padure proaspete si cele uscate, merele felii, precum si ceaiul de fructe de padure, racit in prealabil.
Se amesteca usor cu ajutorul unui polonic de inox si se lasa aproximtiv 30 minute pentru ca gusturile sa se amestece. daca ai posibilitatea sa-l lasi mai mult la rece, e si mai bine.
Plusul de savoare vine de la merele caramelizate, pe care e bine sa le pregatesti cu 2 ore inainte de a te apuca de prepararea punch-ului. In paharele de punch pune deasupra bauturii si a fructelor o lingurita de mere caramelizate.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"detalii la www.fondurile-structurale.com"