Gem de afine

Iata ingredientul ideal pentru un mic dejun perfect, gem de afine. Poate asa se explica preferinta pentru ceaiul de dimineata, pentru ca merge perfect cu paine prajita cu gem de afine. Prepararea unui gem de afine se bazeaza pe fructe proaspete si putine atentie.
Ingrediente
- afine2 kg
- zahar1 kg
- zeama lamaie1 lingurita
Preparare
Se curata afinele de codite, se spala si se pun intr-o cratita, cu zaharul, un rand de afine, un rand de zahar, si se lasa sa stea pana a doua zi, cand se adauga 200 ml apa si se pun la fiert;
Se fierb la inceput la foc slab pana se dizolva zaharul, apoi la foc mai iute, se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda. Cand este aproape legat, se adauga si zeama de lamaie care da o culoare si un parfum mai accentuat;
Se mai da cateva clocote si se toarna fierbinte in borcane incalzite sau care s-au pus pe un obiect de metal. Se dau la cuptor unde se tin, la foc foarte slab ca sa nu crape borcanele, circa 20 min. Se scot, se lasa descoperite pana a doua zi, apoi se leaga.
Tips
Cititi si reteta de Dulceata de afine