Pandispan cu frisca si cirese

Pandispan cu frisca si cirese

Pandispan cu frisca si cirese, un desert care se prepara rapid si care va fi un deliciu savurat cu cei dragi.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Status
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  revelion  
Ingrediente
  • zahar300 g
  • cirese0
  • frisca2 plicuri
  • ou5 bucati
  • praf de copt1 plic
  • esenta de vanilie1 fiola
  • apa8 linguri
  • faina250 g
  • budinca1 plic
Preparare

Zaharul impreuna cu galbenusurile si cele opt linguri de apa se dau la mixer 2 minute pana compozitia devine spumoasa. In compozitia obtinuta se adauga 250 gr. faina si praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu margarina, se toarna compozitia si se da la cuptor la temperatura moderata, cca 25-30 de minute.

Intre timp se face budinca, se amesteca cu ciresele din compot (fara samburii) si se pregateste si frisca.

Intr-o tava peste care s-a pus o folie, se toarna siropul (zeama de la compot, esenta de vanilie, si putin zahar, plus 150 ml apa), se va pune blatul, peste el budinca, iar la sfarsit frisca.

Se taie in patratele mici si se orneaza cu cate o cireasa fiecare patratel.

Pofta mare!

Recomandari