Jeleu de coacaze

Jeleu de coacaze este unul dintre deserturile preferate ale copiilor, dar nici cei mari nu-l vor ocoli, mai ales daca il folosim la prajiturile de Craciun sau pentru tortul festiv de Revelion. Incercati acest jeleu de coacaze, rezultatul va fi pe masura.
Ingrediente
- zahar1800 g
- apa75 ml
Preparare
Puneti fructele si apa intr-o cratita si lasati la foc mediu si dati intr-un clocot, amestecand ocazional.
Luati de pe foc, lasati sa se raceasca si zdrobiti usor fructele cu o lingura de lemn.
Puneti totul intr-un tifon si lasati sa se scurga zeama intr-un vas.
Masurati sucul obtinut si puneti 1 kg de zahar la 1 l de suc.
Acoperiti suprafata vasului in care o sa preparati jeleul cu hartia de copt si turnati apoi sucul obtinut si zaharul. Dati in clocot si fierbeti timp de 5 minute.
Testati daca e gata turnand cateva picaturi pe o suprafata rece; picaturile ar trebui sa se inchege la atingere.
Lasati sa se raceasca, indepartati pojghita cu o spumiera, apoi turnati in borcane, sigilati si lasati 48 de ore la loc uscat, apoi serviti.