Jeleu de coacaze

Jeleu de coacaze

Jeleu de coacaze este unul dintre deserturile preferate ale copiilor, dar nici cei mari nu-l vor ocoli, mai ales daca il folosim la prajiturile de Craciun sau pentru tortul festiv de Revelion. Incercati acest jeleu de coacaze, rezultatul va fi pe masura.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar1800 g
  • apa75 ml
Preparare

Puneti fructele si apa intr-o cratita si lasati la foc mediu si dati intr-un clocot, amestecand ocazional.

Luati de pe foc, lasati sa se raceasca si zdrobiti usor fructele cu o lingura de lemn.

Puneti totul intr-un tifon si lasati sa se scurga zeama intr-un vas.

Masurati sucul obtinut si puneti 1 kg de zahar la 1 l de suc.

Acoperiti suprafata vasului in care o sa preparati jeleul cu hartia de copt si turnati apoi sucul obtinut si zaharul. Dati in clocot si fierbeti timp de 5 minute.

Testati daca e gata turnand cateva picaturi pe o suprafata rece; picaturile ar trebui sa se inchege la atingere.

Lasati sa se raceasca, indepartati pojghita cu o spumiera, apoi turnati in borcane, sigilati si lasati 48 de ore la loc uscat, apoi serviti.

Recomandari