Gem de mure
Cred ca pentru majoritatea dintre noi micul dejun perfect inseamna paine prajita cu gem, iar daca este gem de mure totul devine devine delicios. Ce poate fi mai placut decat o felie cu paine prajita cu unt si gem de afine pentru o dimineata perfecta.?
Ingrediente
- zahar1 kg
- mure2 kg
- zeama lamaie2 lingurite
Preparare
Se curata murele, se spala si se pun intr-o cratita cu zaharul, 1 rand de mure, 1 rand de zahar, se lasa sa stea pana a doua zi, cand se adauga 200 ml apa si se pun la fiert;
Se fierb la inceput la foc mic pana se dizolva zaharul, apoi la foc mai iute. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda. Cand este aproape legat, se adauga si zeama de lamaie care da o culoare si un parfum mai accentuat;
Se mai lasa cateva clocote si se toarna fierbinte in borcane incalzite sau care s-au pus pe un capat de cutit din metal.
Se dau la cuptor unde se tin, la foc foarte mic ca sa nu crape borcanele, circa 20 min. Se scot, se lasa descoperite pana a doua zi, apoi se leaga cu celofan umezit.
Tips
Cititi si reteta de Gem de afine.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"detalii la www.fondurile-structurale.com"