Gem de mango

Gem de mango

Acest gem de mango se poate prepara fie cu mago copt, fie cu mango verde, insa este indicat fructul stat foarte mult la soare.

Timp prepararerapid
Status
Calorii73 kcal
Ingrediente
  • zahar300 g
  • mango1 kg
  • sofran3 frunze
  • apa200 ml
Preparare

Fierbeti, coaceti sau tineti la microunde fructele de mago pana se inmoaie.

Lasati sa se raceasca, curatati coaja si scoateti samburii, apoi cu o furculita sfaramanti pulpa fructului.

Puneti zaharul si apa intr-o tigaie la foc mic, amestecati si dati intr-un clocot; cand incepe sa fiarba, dati focul la mediu catre mare si continuati sa fiebeti pana cand se formeaza vinisoare subtiri, la aproximativ 135 de grade Celsius.

Incorporati pulpa de mango si sofranul si fiebeti pana cand amestecul se ingroasa, aproximativ 5 minute.

Turnati jemul in borcane, sigilati si lasati la racit.

Recomandari