Dulceata de coacaze

Dulceata de coacaze

Fructele de padure, pline de vitamine si minerale pot fi conservate in multe feluri, iar dulceata este unul dintre cele mai savuroase. Va recomandam reteta de dulceata de coacaze, valabila si pentru coacaze rosii si pentru coacaze negre.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  
Ingrediente
  • zahar1 kg
  • vanilie1 baton
Preparare

Se pregateste siropul din zahar, vanilie si 750 ml apa, se lasa la fiert iar cand incepe sa se lege, se pun coacazele spalate si scurse in prealabil;

Se aduna spuma dupa ce se formeaza si cand siropul s-a legat suficient si coacazele s-au fiert, se adauga zeama de lamaie, se mai lasa 1 minut sa fiarba, se aduna din nou, cu multa grija spuma, invartindu-se in cratita rotund.

Se lasa sa se raceasca si apoi se pune in borcane si se leaga cu celofan umezit.

Tips

Cititi si reteta de Dulceata de afine.

Recomandari