Dulceata de mure

Dulceata de mure

Daca ati gustat vreodata dulceata de mure sunteti de acord ca este o dulceata de top. Intr-adevar dulceata de mure este o dulceta rafinata si savuroasa si asta nu spune tot adevarul. Aceasta dulceata de mure savuroasa, suculenta, cu o culoare deosebita este sigur una din preferatele tuturor.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  
Ingrediente
  • zahar1 kg
  • mure1 kg
  • vanilie1 baton
  • apa3 pahare
  • zeama lamaie3 linguri
Preparare

Se aleg mure mari, intregi si bine coapte, se pune siropul la fiert. La primele clocote se adauga o lingura cu zeama de lamaie si cand este bine legat se pun si murele;

Se continua fierberea, se pune restul de lamaie si vanilia. In timpul fierberii se misca mereu cratita, se incearca, si cand siropul sta bob, dulceata este suficient de legata. Se ia spuma si se rastoarna in alt vas, cand s-a racit se toarna in borcane;

Se mai poate prepara si printr-un alt procedeu, punand fructele o data cu zaharul.

Tips

Cititi si reteta de Dulceata de afine .

Recomandari