Aluat cu chimen pentru pizza

Aluat cu chimen pentru pizza

Aluat cu chimen pentru pizza - Nu exista reguli stricte in ceea ce priveste modul de preparare al aluatului de pizza. Fie crocanta sau pufoasa, pizza este delicioasa oricum. Aluat cu chimen pentru pizza este una dintre multitudinea de retete pe care o putem prepara atunci cand ne este pofta de

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lapte150 ml
  • ou2 bucati
  • unt100 g
  • chimen1 lingura
  • faina500 g
Preparare

Faina se pune intr-un castron;

Laptele se incalzeste cu untul si se toarna peste faina;

Se presara drojdia de bere faramitata, se toarna galbenusurile frecate cu sare, chimenul si se framanta aluatul, pana la omogenizare;

Se imparte aluatul in patru, se rotunjeste fiecare bucata de aluat ca pe chiftelute, se presara cu faina, se acopera cu un prosop si se lasa 30 de minute sa dopeasca, loc cald;

Dupa ce a crescut aluatul, se framanta din nou fiecare bucata in parte, se intind patru foi;

Se unge tava cu ulei, se asaza foile in tava, astfel incat sa acopere si peretii laterali;

Se acopera cu ingredientele pentru pizza si se coc 25-30 de minute la foc potrivit, in cuptorul incins dinainte.

Tips

Aluatul poate fi preparat si fara chimen, dupa aceleasi instructiuni. Puteti injumatati cantitatile pentru aluat, in cazul in care vreti sa preparati mai putin, iar in cazul in care preparati cantitatile din reteta si va mai ramane aluat, il puteti pastra la rece.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

de ce
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere