Gem de patru fructe

Gem de patru fructe

Gem de patru fructe - In anotimpul rece nu ne putem bucura de prea multe fructe proaspete, in schimb ne putem delecta cu diverse prajiturele la care putem folosi acest gem de patru fructe, preparat cu grija in perioada vara - toamna.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar3 kg
  • cirese1 kg
Preparare

Cantariti fiecare sortiment de fructe separat si adaugati o cantitate de zahar egala cu greutatea lor totala.

Puneti zaharul intr-o cratita cu cate 150 ml de apa pentru fiecare 500 g de zahar. Amestecati bine si lasati la foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat. Mariti flacara si fierbeti siropul pentru 10 minute.

Amestecati ciresele si dati in clocot, apoi reduceti focul si lasati sa fiarba 15 minute.

Adaugati capsunile, dati in clocot la foc rapid, apoi lasati sa fiarba 15 minute la foc mic.

Adaugati coacazele si fiebeti 5 minute, apoi adaugati zmeura si lasati aproximatim 10 minute la fiert.

Cand este atins punctul de fierbere dorit, indepartati cratita de pe foc.

Indepartati spuma si turnati gemul in borcane. Se obtin 3 kg de gem.

Recomandari