Pasta de gutui

Pasta de gutui

Pasta de gutui este stadiul al treilea, dupa ce preparam dulceata de gutui. Astfel pasta de gutui se prepara din fructele fierte, ramase de la peltea. Asta nu inseamna ca aceasta pasta de gutui este de neluat in seama, pentru ca este foarte gustoasa si pastreaza inca din irezistibilul parfumul al

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar vanilat1 plic
  • scortisoara1 lingurita
Preparare

Fructele fierte care au ramas de la peltea se trec prin strecuratoarea cu gauri mai mari, fara a se insista prea mult, ca sa nu treaca si samburii si cojile;

Pasta, fiind scursa bine de zeama, se fierbe cu zaharul intr-o cratita asezata de la inceput, pe o tigla, ca marmelada, la foc mic, amestecand mereu, pana cand devine consistenta (vartoasa) si cu aspect unsuros, semn ca a scazut apa (daca se trece cu lingura prin ea, ramine urma);

In aceasta faza pasta este gata, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu putin unt, intr-un strat cu grosimea de 2-3 cm, presand cu lingura ca sa nu ramina goluri;

Se lasa 3-4 zile, ca sa se intareasca, apoi se taie sub diferite forme, ca bomboanele. Fiecare bucata se trece prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat, se asaza in cutii de carton sau in pungi de nailon, ca sa nu se usuce prea mult, cu hirtie de pergament intre rinduri. Se servesc ca bomboanele.

Tips

Atentie daca bomboanele obtinute se tin mult timp, se usuca prea mult. Cititi si reteta de Dulceata de gutui .

Recomandari