Specific sarbesc

Ajvar este un preparat sarbo-croat foarte asemanator cu zacusca noastra. Este foarte gustos pentru ca toate preparatele se cos inainte. Se serveste alaturi de plescavita, cevapi, kebab, sau alte preparate pe baza de carne. Pofta buna!

Va propunem o reteta de prajitura aspectuoasa si gustoasa, foarte usor de facut, care nu necesita coacere si va reusi perfect chiar si celor mai putin experimentate bucatarese. Aceasta prajitura este foarte raspandita, iar varianta de fata este culeasa din Serbia.

Un cocktail surprinzator si aromat, Black Forest incanta si prin aspectul sau contrastant, alb si negru.

Orez sarbesc. Pe langa salate, care sunt servite de cateva ori la o singura masa, sarbii prefera si orezul lor autentic sau sarmale de post umplute cu acest orez aromat cu usturoi, alaturi de un paharel de rakija (rachiu). Orezul sarbesc se poate servi cu fripturi sau clasic, fara supa de carne, in

Clatitele cu cartofi pot fi servite ca aperitiv sau pot inlocui o masa de seara. Inlocuieste cartofii prajiti cu o portie sanatoasa de clatite cu cartofi fierti.

Pilaf sarbesc este un pilaf de orez picant si foarte colorat. De asemenea acest pilaf sarbesc este foarte hranitor si deosebit de gustos, datorita ingredientelor continuta. Putem servi acest pilaf sarbesc ca garnitura pentru friptura sau ca mancare de post.