Pilaf sarbesc

Pilaf sarbesc este un pilaf de orez picant si foarte colorat. De asemenea acest pilaf sarbesc este foarte hranitor si deosebit de gustos, datorita ingredientelor continuta. Putem servi acest pilaf sarbesc ca garnitura pentru friptura sau ca mancare de post.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- ciuperci100 g
- morcov1 bucata
- orez1 cana
- ardei gras1 bucata
- verdeata1 legatura
Preparare
Se curata legumele si se taie marunt. Se calesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masline;
Cand legumele se inmoaie putin se adauga si orezul si se amesteca cu ele. Se acopera cu apa, se adauga vegeta pentru gust si se lasa sa fiarba la foc mic;
Din cand in cand se amesteca si daca trebuie, se adauga apa pana fierb orezul si legumele, mancarea trebuie sa fie legata;
Se adauga rosiile, mirodeniile, feliutele subtiri de usturoi.
Tips
Se poate servi cu branza rasa deasupra.