Orez sarbesc

Orez sarbesc

Orez sarbesc. Pe langa salate, care sunt servite de cateva ori la o singura masa, sarbii prefera si orezul lor autentic sau sarmale de post umplute cu acest orez aromat cu usturoi, alaturi de un paharel de rakija (rachiu). Orezul sarbesc se poate servi cu fripturi sau clasic, fara supa de carne, in

Specificsarbesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • ciuperci1 cutie
  • morcov1 bucata
  • usturoi uscat1 catel
  • piper0 dupa gust
  • orez1 cana
  • bulion1 lingura
  • ardei gras2 bucati
Preparare

Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masline;

Se adauga si orezul si se amesteca cu legumele;

Se acopera cu apa, se adauga delikat pentru gust si se lasa sa fiarba la foc mic;

Din cand in cand se amesteca, si daca trebuie se adauga apa pana fierb orezul si legumele;

Mancarea trebuie sa fie legata;

Se adauga rosiile din conserva sau bulionul, mirodeniile, feliute subtiri de usturoi.

Tips

In loc de bulion se pot folosi rosii la conserva. Daca se prepara in timpul postului, nu se va folosi supa de carne, ci supa de legume sau delikat.

Recomandari