Placinta cu urda dulce

Placinta cu urda dulce

Urda dulce este foarte gustoasa combinata cu marar proaspat. Iar daca aceasta combinatie intra la cuptor, iese un adevarat deliciu!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
    Preparare

    Se amesteca faina cu drojdia (amestecata in prealabil cu putin apa calda si lasata la dospit), zahar, 2 oua intregi si lapte.

    Se face un aluat destul de moale, care se lasa apoi la dospit circa 1 ora, la cald.

    Se amesteca urda dulce cu 2 galbenusuri si 1 albus, cu mararul tocat marunt si cu putina sare.

    Se imparte aluatul in bucati rotunde, cu o forma speciala, iar in mijlocul fiecarui rotund se pune o parte din compozitia de umplutura, invelindu-se cu cealalata jumatate de aluat, lipindu-se bine marginile.

    Se ung placintelele cu albusul ramas si se pun in tava cuptorului, timp de 30 de minute, la foc mic.

    Dupa ce s-au rumenit bine, se scot si se lasa la racit, acoperite, sa nu se lase.

    Tips

    Se poate pune umplutura si pe jumatate din tot aluatul intins si se acopera cu cealalta jumatate, iar la sfarsitul coacerii se taie placinta in patrate. .

    Recomandari