Fursecuri dulci cu susan
Au un gust minunat si se pot servi oricand alaturi de o cana cu ceai sau un pahar de vin rosu.
Recomandat pentru Dieta
Retete de postIngrediente
- margarina clasica250 g
- ulei de floarea-soarelui100 ml
- zahar tos200 g
- praf de copt1 plic
- faina de grau380 g
- susan0
- zahar brun200 g
- apa150 ml
Preparare
Intr-un vas se pune margarina si uleiul, iar dupa 2 minute la foc mic se adauga zaharul si se amesteca bine.
Semintele de susan se prajesc uscat, intr-o tigaie, apoi se rastoarna peste ulei si zahar, amestecand bine.
Se adauga faina in ploaie si praful de copt stins in putin otet, iar apoi apa, amestecand din nou.
Aluatul obtinut se acopera cu un servet si se lasa la frigider, timp de 1 ora.
Se formeaza fursecuri ovale din aluatul obtinut, care se pun la copt intr-o tava unsa cu ulei, timp de 15-20 minute, in functie de flacara.
Tips
Se servesc reci.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
amintire
- person
""traieste pentru prezent, viseaza pentru viitor, invata din trecut...""