Cornulete cu mac

Cornulete cu mac

Un dulce potrivit in orice moment al zilei, chiar si in perioada de post, cornuletele cu mac se prepara foarte usor si sunt indragite de intreaga familie. Aluatul este fraged si se va mentine asa mult timp.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  1 martie  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • margarina clasica150 g
  • zahar pudra100 g
  • drojdie1 cub
  • sare1 praf
  • otet de mere1 lingurita
  • mac150 g
  • faina450 g
  • lapte de cocos150 ml
Preparare

Drojdia de bere se dizolva in laptele de cocos si apoi se amesteca bine cu zaharul frecat spuma cu margarina sau uleiul de masline.

Se adauga otetul si faina si se omogenizeaza foarte bine aluatul astfel obtinut.

Aluatul se imparte in bucati cat palma ca diametru care se dau la rece, la frigider, 45 minute.

Bucatile se intind cu ajutorul unui sucitor, iar foile subtiri rezultate se taie in raze, cu ajutorul unui cutit pentru pizza.

Fiecare raza se presara cu mac si se ruleaza in forma de cornulet, care se unge cu putin ulei si se presara apoi din nou cu mac.

Cornuletele formate se pun intr-o tava si se coc la cuptor, 20-25 minute, pana devin aurii si se rumenesc.

Tips

Se poate folosi in loc de mac si chimen, pentru un gust mai iute.

Recomandari