Sirop de visine

Sirop de visine

Preparatele din fructe sunt pline de vitamine si minerale, surse de energie si este bine sa prelungim aceasta putere a fructelor preparand conserve pentru iarna, de aceea va oferim reteta pentru prepararea de sirop de visine. Acest sirop de visine este o bautura excelenta care ne va face multa

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii270 kcal
Ingrediente
  • zahar1 kg
  • visine1500 g
  • apa250 ml
Preparare

Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi si se pun la fiert cu apa;

Dupa 5 minute de clocote mici, se trece totul prin strecuratoare si se aduna in vasul pentru dulceturi, se pune zaharul si se pune la fiert;

Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn noua si cand zaharul s-a topi, se mareste focul, mai lasam sa clocoteasca 5 minute, luam spuma si repetam operatia, pana se leaga siropul;

Cand siropul este gata, se pune in sticle mici, gata pregatite, se leaga cu celofan si se aseaza in camara.

Tips

Este bine sa folositi fructe proaspete si bine coapte la prepararea siropurilor. Cititi si reteta de Sirop de mure si afine .

Recomandari