Bulgarasi

Bulgarasi

Pentru momente de relaxare dulce sau de serbare in familie va oferim niste bulgarasi de neuitat. Cu ingrediente dulci si alune pentru echilibru acesti bulgarasi ne vor incanta pe toti. Mici si mari vom savura momente placute cu acesti bulgarasi, iar copii ii vor devora.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • alune80 g
  • miere2 linguri
  • zahar tos5 linguri
  • sare1 praf
  • margarina vegetala150 g
  • bicarbonat1 lingurita
  • faina250 g
  • zeama de portocale1 lingura
Preparare

Se amesteca bine ingredientele si formeaza un bulgare din care se rup bucatele inegale, un pic mai mari decat alunele;

Pe fiecare bucatica se introduce cu jumatatea exterioara palmei (bucatica se tine intre 3 degete, fara sa se stranga) intr-o cescuta cu apa rece, apoi in alta cu zahar pudra si apoi se preseaza putin in alta cu alune macinate;

Se incinge cuptorul inainte de a introduce tava la copt, se da la moderat si se lasa aproximativ 10 minute;

Pentru un aspect si un gust deosebit, fiecare fursec va fi acoperit, inainte de a fi pus la copt, cu citiva stropi de apa si zahar pudra, un virf de cutit si alune pisate, dupa preferinta.

Tips

Pentru ca aceste fursecuri sa nu mai fie de post, se adauga la compozitie: 2 linguri faina alba, un ou si un galbenus. Se va trece fiecare fursec prin albusul de ou batut spuma cu zaharul (cele 5 linguri), apoi prin alune tocate.

Recomandari