Visinata

Visinata

Visinata este un deliciu apreciat de toata lumea, mari sau mici, barbati sau copii. Sucul de visine aromat, vitaminizant si usor alcolizat este un aperitiv excelent, sau o bautura de dupa-amiaza reconfortanta. Daca nu este prea tare aceasta visinata are efecte revigorante si darul de a crea o

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  botez  zile de nastere  craciun  revelion  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • zahar1500 mg
  • cirese500 g
  • visine5 kg
  • zmeura500 g
  • zahar vanilat1 plic
  • rom100 ml
  • esenta migdale10 picaturi
  • alcool1 l
Preparare

Intr-o damigeana de 10 l se pun visinele, impreuna cu ciresele amare si cu zmeura sau fragutele, zaharul se presara la urma, peste ele;

Damigeana se scutura bine, ca sa se amestece fructele cu zaharul. Se leaga la gura cu tifon si se lasa la soare 5-6 zile sau numai la caldura, in bucatarie, pana cand fructele isi lasa zeama si se topeste bine zaharul, agitandu-le zilnic;

Dupa aceea se adauga alcoolul, romul si vanilia. Damigeana se astupa bine si se lasa la rece doua saptamini, agitand-o la 2-3 zile. Dupa acest timp, se poate consuma impreuna cu fructe sau fara fructe.

Tips

Pentru o aroma deosebita pisati samburi de visina sau migdale si adaugati-le inauntru. Cititi si reteta de Suc de fructe cu alcool .

Recomandari