Sirop de zmeura

Sirop de zmeura

Aceasta reteta de sirop de zmeura este deosebita si foarte sanatoasa. Sirop de zmeura se obtine de data aceasta fara sa fierbem fructele, care-si vor pastra intacte vitaminele. Acest sirop de zmeura va fi savurat de toata lumea si poate fi folosit ca adaos la prajituri si torturi.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • zahar1500 g
  • sare de lamaie1 pachet
  • suc de zmeura1 l
  • aspirina1
Preparare

Zmeura se pune in borcan, apoi se zdrobeste cu mana, se poate pune si apa, daca se prefera o cantitate mai mare de suc;

Borcanul se acopera cu tifon, lasand sucul sa fermenteze 48 ore. Dupa aceea, se stoarce prin tifon dublu (udat cu apa bine si stors) sau prin masina de suc;

Prin tifon se stoarce, cum s-a aratat in reteta precedenta, apoi, se cantareste, adaugand zaharul si sarea de lamiie si sau sucul de la 2-3 lamai care va ajuta zaharul sa se topeasca mai repede si va acidula siropul (se va putea bea cu sifon sau apa minerala);

Sucul se amesteca cu lingura, pana cand zaharul se dizolva complet (cu pauze) chiar si pana a doua zi, caci se dizolva greu. Siropul se toarna apoi in sticle sau, preferabil, in damigene de cate 3 l, care se vor lega cu tifon dublu si se vor aseza in camara;

Fermentatia va continua foarte incet, deoarece din cauza concentratiei zaharului, fermentii se activeaza si sucul nu se poate transforma in vin;

Deasupra se aduna spuma ca un dop (rezultata prin frecare si fermentare). Aceasta se va inlatura, numai cand se va consuma siropul. Este de preferat sa se introduca un furtun in sticla, care sa treaca prin acel dop de spuma compacta, astfel se va trage siropul limpede, in alta sticla. Siropul va avea gust putin sifonat si isi va pastra toate vitaminele. Se bea cu sifon sau apa minerala.

Tips

Cititi si reteta de Sirop de mure si afine .

Recomandari