Tort cu frisca si capsuni

Tort cu frisca si capsuni

Finetea unui tort cu frisca si capsuni poate inmuia chiar si cele mai tari caractere. Astfel acset tort cu frisca si capsuni este atat de apetisant si pare atat de usor incat cu greu il poti refuza. Dupa prima lingurita de tort cu frisca si capsuni, efectul este miraculos!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar6 linguri
  • capsune200 g
  • frisca600 g
  • mandarina2 bucati
  • ou6 bucati
  • portocala2 bucati
  • zahar vanilat2 plicuri
  • rom2 linguri
  • apa50 ml
  • faina6 linguri
  • coaja de portocala rasa1 lingurita
  • clementine2 bucati
Preparare

Blatul

Se freaca bine ouale intregi cu zaharul, pana devin spuma;

Se coace intr-o forma de tort, tapetata cu hartie unsa, in cuptorul incins, timp de 20-25 minute. Se scoate forma din cuptor si se lasa blatul in forma la racit.

Umplutura

Capsunii se pun din timp la macerat in siropul cu rom (preparat din 100 g zahar, 50 ml apa, 2 linguri rom);

Dupa o ora, se scot cu paleta din acest sirop si se amestecaa cu frisca si zaharul vanilat.

Montare-ornare

Blatul racit se taie in doua pe orizontala. Cu o parte din siropul ramas de la macerarea fructelor se insiropeaza prima jumatate din blat. Pe el se aseaza o parte din frisca cu capsuni;

Citricele es vor spala si curata. Se desfac in felii, se taie cuburi si se aseaza peste frisca. Se pastreaza cateva felii intregi de mandarine si portocale pentru ornare;

Se pune deasupra si al doilea blat, se insiropeaza si acesta si se imbraca tortul cu restul de frisca. Se orneaza cu felii de mandarine, portocale, capsuni pastrate. Se lasa la rece pentru cel putin doua ore, inainte de a fi racit.

Reteta disponibila si in cartea de bucate Torturi rapide

Recomandari