Sufleu de caise

Sufleu de caise

Un deliciu apetisant pentru o vara de neuitat! Prepara acest sufleu de caise pentru persoana iubita sau pentru prietenii apropiat. Are putine calorii, este acrisor si arata spectaculos pudrat cu zahar.

Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  ziua copilului  onomastica  
Ingrediente
  • migdale2 linguri
  • ou2 bucati
  • zahar pudra0
  • praf de copt1 plic
  • smantana2 linguri
  • suc de lamaie1 lingurita
  • zahar brun1 lingura
  • extract de vanilie1 lingurita
  • compot de caise1 conserva
Preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se introduce in interior o tava de copt, sa se incinga, cateva minute.

Se iau 4 castroane mici de sticla sau portelan (termorezistente) si se ung cu putin unt nesarat, apoi se presara in interiorul acestora migdale pisate sau zahar tos brun, indepartand excesul prin intoarcerea castroanelor.

Cu ajutorul unui blender se mixeaza jumatatile de caise, galbenusurile de ou, smantana, zaharul, extractul de vanilie si sucul de lamaie.

Albusurile de ou se bat pana se leaga compozitia, intr-un castron adanc. Se adauga in ploaie praful de copt si se continua pana devin spuma. Se adauga compozitia din blender si se amesteca folosind o lingura (nu se amesteca mult, ca se taie compozitia si albusurile se lasa).

Se imparte compozitia rezultata, in mod egal, in castronasele pentru sufleu. Cu ajutorul unui cutit se cresteaza varful pentru a permite sufleului sa se umfle.

Castronasele se aseaza pe tava de copt incinsa si se coc timp de 15 minute (pana devin aurii si sunt crescute).

Tips

Se presara imediat cu zahar pudra.

Recomandari